Anne Junsjö
16.9 – 4.10 2017

 

Av allt som är
Mammans knappsamling. Att sortera, välja och organisera är det starka minnet i livets början. Pappan stampade i hallen med färdigvallade skidor. Hon ville stanna hemma och rita. Vägen gick via måleri, teckning och textil. Hon har enträget hållit fast vid leran. Kavlat och bankat, hänklat och knådat. Packat ugnarna och eldat för rakun. Hon har skulpterat och byggt stort, gjort tusentals tekoppar. Sorterat, valt, organiserat och färgsatt. Rensat ut och börjat om.

 

Temat i utställningen är möjligheterna och upprepningen. Tidigare har hon visat individuellt skulpterade djur och burkar. Nu har hon drejat 600 skålar i stengods och porslin. Med dekor och utan dekor, med glasyr och utan glasyr, rakubränt och stengodsbränt, färgstarkt och sparsmakat. Utställningen visar mångfalden som kan komma ur repetitionen av en och samma form.

 

Anne Junsjö har varit verksam som keramiker i över 40 år och i sin verkstad på Södermalm i Stockholm skapar hon både konst- och brukskeramik. I spännvidden mellan den repetitiva drejningen och det fria skulpterandet visar hon sin bredd och särart. Anne Junsjö är en av Kaolins medlemmar och detta är hennes tredje separatutställning hos oss.
Välkomna på vernissage lördagen den 16 september, kl. 11-16