Charlotta Eidenskog
7.10 – 25.10 2017

 

Orosmoln
Charlotta Eidenskog ser leran som ett byggmaterial som reflekterar hennes tankar om det samhälle vi befinner oss i. Det senaste året har hennes arbeten kretsat kring frihet, gränser, utsatthet och tillhörighet. Vad vi tar som en självklarhet kan för en annan människa vara en ouppnåelig dröm. Vad har vi för ansvar gentemot våra medmänniskor och oss själva? Tematiken i Charlotta Eidenskogs arbeten är oftast inte framträdande eller uppenbar men den är en drivkraft som ger näring till hennes arbete och som ibland återspeglas i verkens titlar.

 

Charlotta Eidenskog arbetar med keramisk skulptur där ett undersökande i form, färg och komposition i förhållande till rummet är i fokus. I hennes arbete har en rumslighet blivit en allt viktigare del och många gånger utgångspunkten för skulpturerna. Hon använder sig av olika material och tekniker för att skapa en stämning i rummet. I utställningen Orosmoln möts karaktäristiska kopparglasyrer kolteckningens svärta.

 

Charlotta Eidenskog tog en kandidatexamen på HDK, Högskolan för Design och konsthantverk 2004 och en master i tillämpad konst 2008. Hon är verksam i Göteborg och arbetar parallellt med sin konstnärliga verksamhet som curator och projektledare inom det konstnärliga fältet med fokus på konsthantverk. Mellan 2012 och 2015 drev hon galleriet Two Little Birds i Göteborg och hon finns representerad på Röhsska museet, Göteborg och landstinget i Sörmland.