Bruksvara
”Gärna vill jag att min mugg eller tallrik blir nedplockad ur skåpet när det är dags, inte så medvetet bara lite av sig självt så där.
Dom får gärna skapa lugn eller prat om den vackra kanten som råkade bli till efter långt och medvetet sökande efter det perfekta…..
Dom får gärna skapa vackra och vänliga relationer, där vid köksbordet. Hellre än att vara inlåsta i museimontrar vill jag att mina saker åker upp och ner i diskbaljan. Kanske finns det någon defekt i tallrikens glasyryta som får mig att tänka på mina egna tillkortakommanden, och kanske skönheten däri? Inez Svensson sa en gång i en intervju att ett hem ska vara förlåtande, så vill jag också att mina saker ska vara, vackra och förlåtande.”

 

Kennet Williamsson har varit verksam som keramiker, konstnär och formgivare i över 40 år. Han har haft ett stort antal utställningar i både Sverige och utomlands och finns representerad hos flera museer och institutioner. Sedan 1984 har han regelbundet undervisat vid Konstfack, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och Capellagården på Öland. Numera ägnar han dock den egna keramiken all sin tid. Kennet Williamsson erhåller statlig inkomstgaranti sedan 1992 och blev tilldelad Prins Eugens medalj 2006. Han har varit en återkommande utställare hos Kaolin genom åren och vi är glada över att återigen få visa hans mångfasetterade och stiliga bruksgods

 

Kennet Williamsson
Mårsätters kvarn
696 96 Zinkgruvan
0706-33 51 03
kennetwilliamsson@hotmail.com