Efter sommaren

 

Det här är en utställning som inte handlar om att gå framåt och söka nytt, snarare om att stanna upp, reflektera, gå bakåt, leta efter tiden då leran och jag var i samklang – jag minns känslan.

 

Efter tio år som trädgårdsarbetare parallellt med keramiken är jag fullt ut i verkstaden igen. Jag röjde och slängde på vårvintern, hittade en kruka säkert 25 år gammal som jag tyckte om, jag minns när jag gjorde den. Där var min utgångspunkt. Den krukan har jag haft med mig i sökandet efter mitt formspråk, det som jag tycker är vackert.

 

Efter sommaren kommer skördetid – så är naturens gång – här är min skörd efter 40 år som krukmakare. Så här blev det.

 

Dale Karlsson är född och verksam i Vimmerby i Småland och började sin yrkeskarriär som drejare på Stenkärlsfabriken i Höganäs. Vid sidan av keramiken har han även varit verksam som trädgårdsmästare och biodlare. Dale Karlsson har haft ett stort antal separat- och grupputställningar samt erhållit ett flertal arbetsstipendier genom åren. Han finns representerad hos bla Statens Konstråd, Stockholms läns landsting, Östergötlands länsmuseum och Rackstadsmuseet i Arvika.

 

Välkomna på vernissage lördagen den 24 augusti, kl. 11-16