Bland lövträden är det som jag bor
24.10 – 15.11

 

Kennet Williamsson hyllar i sin nya utställning på Kaolin den lövträdsfyllda bäckravin strax utanför Askersund, där han sedan början av 2000-talet har sitt hem och sin verkstad. Inspirerad av konstnärer som Henri Matisse och Ellsworth Kelly har han i det keramiska materialet skapat bilder av den både lummiga och lätta grönska som finns runtom honom. Askglasyrernas naturnära och dämpade färgtoner i väggplattor och kärl kontrasterar mot mättat rött i ett gallerirum med utrymme för kontemplation och tidlös närhet.

 

”Dom här lövträden som omger mig har på något säreget sätt blivit mina bundsförvanter och tröstare. Hur ofta ser jag inte upp i hängbjörkarnas trädkronor som vajar i den västliga vinden.”

 

Kennet Williamsson har en både lång, innehållsrik och mångfacetterad verksamhet som konstnär och krukmakare bakom sig. Han har för sina insatser belönats med statlig inkomstgaranti och även Prins Eugens medalj för konstnärlig gärning. Under de senaste decennierna har Kennet Williamsson varit en återkommande utställare hos Kaolin och vi är mycket glada att nu få välkomna honom tillbaka.