Rumsligheter och konstruktioner   

 

I utställningen ”Rumsligheter och konstruktioner” undersöker Anna Rutz formerna och konstruktionerna i arkitekturen och översätter det till stilistiska objekt i lera.

 

Vad är det som gör att man fastnar och får känslor för vissa former – både större arkitektoniska former och de former som skapas i leran? Jag fascineras av att bygga och forma olika konstruktioner i lera. Med utgångspunkt i planritningar på bostäder som jag har bott i, eller byggnader jag har arbetat i, har jag undersökt olika rumsligheter och konstruktioner inför denna utställning. Utifrån ritningarna har jag experimenterat med olika keramiska former, brutit upp, förenklat, förminskat och provat nya formationer. / Anna Rutz

 

Inspirationen till Anna Rutz arbete kommer ofta från arkitektur och i hennes senaste utställning ”Formationer” i Nacka konsthall studerade hon Nacka från ovan. Hon både gjuter och formar leran som är i stengods och porslin.

 

Anna Rutz bor och är verksam i Stockholm, Nacka. Hon har en MFA från Konstfack keramik och glas och är medlem i Konsthantverkarna. Hon har haft ett flertal separatutställningar och deltagit i samlingsutställningar. Hon finns representerad på Röhsska museet samt i Nacka kommun.

 

I samband med utställningen håller Anna Rutz ett Artist Talk i dialog med Agneta Linton.
Torsdagen den 16 januari kl 18.30
Osa senast den14 till: info@kaolin.se
Fritt inträde och vin till självkostnadspris.