29.4 – 21.5 2017
Bye Forever
Slumpen är ofta en avgörande faktor när man arbetar med lera och många keramiska tekniker tar också fasta på detta genom olika sätt att bränna eller arbeta med glasyr. Paul-Robin Sjöström har dock medvetet valt bort de tekniker där slumpen lättast sker och arbetar istället med infärgade stengodsleror och färgkroppar som inte förändras så mycket. Glasyrer har inte intresserat honom utan han föredrar att arbeta med tekniker där yta och form manipuleras för att skapa objekt där materialet är svårt att definiera.

 

 

Paul-Robin gillar att plocka föremål från vår omgivning; arkitekturen, hemmet för att sen skapa nya objekt som har någon slags historia. Han tycker om när något föreställer en sak men ger en känsla av att vara något annat. Lerans förmåga att anta många olika former och imitera olika material gör detta möjligt. Den blir en imitation av något från det riktiga livet. Till sin utställning på Kaolin har han arbetat med föremål från barndomen där han reflekterar kring att växa upp och att växa ifrån.

 

Paul-Robin Sjöström är utbildad på Capellagården, Konstfack och HDK. Han har varit verksam som keramiker i tio år och bor och arbetar i Göteborg där han delar ateljé på Sockerbruket. Till hösten kommer han med stöd av Konstnärsnämndens assistentstipendium åka till USA för att arbeta åt konstnären Amy Santoferraro. Paul-Robin Sjöström ställde ut i Kaolins projektrum 2010 och det är med stor glädje vi hälsar honom välkommen tillbaka i ett större format.
Välkomna på vernissage lördagen den 29 april, kl. 11-16