Supercell

En ”supercell” är ett cumulonimbusmoln eller åskväder som är extra intensivt. Superceller genererar i stort sett alltid våldsamt väder med kraftig åska, skyfall, starka fallvindar med lokala storm- och orkanbyar, stora hagel och tromber.

 

Dramatiska himlar, molnformationer och katastroffilmer har varit Suzzie Hollers inspiration till denna utställning. Det mörka åskvädret som övergår till plötslig sol och ljus. Kaoset i trombens förödande kraft till lugnet i orkanens öga. Den dova färgskalan.

 

Suzzie Holler arbetar med infärgad gjuten porslinslera. Kopparna och skålarnas råa utsida slipas efter glasyrbränningen till en silkeslen inbjudande yta. En teknik som hon efter år av utforskande behärskar till fullo. Fascinationen för porslin har funnits länge och till denna utställning utvecklar hon färgskalan tillsammans med nya former och uttryck. Bruksföremålen samlas i grupp och formar en installation av nyanser från ljust till mörkt.

 

Suzzie Holler hör till en av Kaolins medlemmar och är utbildad vid Central S:t Martins College of Art & Design i London där hon tog en BA i Ceramic Design 1998. Sedan dess har hon varit verksam som keramiker i Stockholm med verkstad på Södermalm och ställde senast ut på Kaolin 2014. Vi hälsar henne varmt välkommen i årets första utställning på Kaolin.

 

Välkomna på vernissage lördagen den 12 januari, kl. 11-16