Balans

 

Jag letar efter balans. I livet såklart men också i materialet och uttrycket. Jag vet inte om jag hittar det eller om det ens finns. Det lite skeva och oregelbundna uttrycket har alltid tilltalat mig. Kanske för att det operfekta är mer mänskligt. Men det måste finnas en balans, rätt mängd oregelbundenhet. Inte för mycket, lagom. Annars blir det bara kaos. Knuten var min utgångspunkt, en knut som inte går att knyta upp utan att klippa bandet, en sk. Gordisk knut. Den handlar om familjeband, ett band som är mycket svårt att bryta. Det starkaste bandet är knutet till min son. Men som i de flesta familjer med småbarn handlar vardagen om ett ständigt hanterande av kaos och sökandet efter egna fungerande rutiner för att hitta balans. Om den ens existerar? Kanske handlar det mer om att omfamna kaoset.

 

Tove Tengå arbetar mycket med teckning, måleri och grafisk illustration. Hon bygger sina skulpturer i lergods men arbetar också med porslin. Hon använder keramiska pigment och oxider men har även arbetat en del med screentryck på lera. Nyligen började hon arbeta med att applicera mosaik i glas och marmor på sina skulpturer.

 

Tove Tengå har varit medlem i Kaolin sedan sin examen på Konstfack 2016. Hon har en kandidatexamen i keramik och glas och är verksam i Stockholm. Tove Tengå har deltagit i flera grupputställningar och detta är hennes första separatutställning hos Kaolin.

 

Välkomna på vernissage lördagen den 26 oktober, kl. 11-16