Martin Andersson

OSÖKT
29.1 – 16.2 2022


Leran är ett till synes enkelt och jordnära material men inom sig bär den potential till en oväntad och naturlig skönhet. Dess möjligheter att i kontakt med eld och aska förvandlas till keramik har under en längre tid fascinerat Martin Andersson. Hans strävan att osökt komma i kontakt med lerans egen uttrycksvilja är utställningens utgångspunkt. 

I utställningen möter besökaren en rad större keramiska föremål i både nyskapande och mer traditionell form, som alla berättar sin personliga historia. De historiska förebilderna finns i asiatisk keramik, men i stället för att begränsas av denna tradition låter Martin Andersson objekten utvecklas till självständiga individer med en sällsam förmåga att beröra. 

Martin Andersson är utbildad vid HDK, Högskolan för design och konsthantverk, i Göteborg och tog sin kandidatexamen där 2015. En praktikperiod i Sydkorea gav honom viktiga influenser. Han är nu verksam i Malmö och är sedan 2019 en uppskattad medlem i Kaolin. Detta är hans första separatutställning i Stockholm.


Varmt välkommen in till oss på Kaolin – önskar medlemmar och personal!