Matilda Haritz Svenson

Orsak och verkan
27.8 – 14.9 2022

Hur blev det så här? Vilka är sambanden?
Beslut grundade på inget, påståenden i olika riktningar.
Halvfärdiga meningar.
Ett försök: Något konkret - ett förlopp
Tydlighet som ideal och osäkerhet som metod.

Så beskriver Matilda Haritz Svenson sin utställning Orsak och verkan där hon visar skulpturer i stengodslera, byggda för hand och brända i vedugn.

Matilda Haritz Svenson arbetar med abstrakta former i keramik. Hon behandlar formerna som ett material, en uppsjö av stavelser det går att skapa ord och mening ur. I den process de genomgår av att arrangeras eller på andra sätt hanteras växer de till mer än döda föremål, kanske snarast en slags ensemblemedlemmar. Ett genomgående tema i hennes arbete är levande verk: med hjälp av motorer, eller som ett möte mellan kropp, form och rörelse.

Matilda Haritz Svenson har sina rötter i Dalarna, född 1982 i Gustafs och är nu boende med sin familj i Siljansnäs. Hon har en masterexamen i Design och Konsthantverk från HDK i Göteborg och har haft flertalet separatutställningar men också varit delaktig i olika grupputställningar som t.ex på Gustavsbergs Konsthall, Uppsala Konstmuseum och Form/ Designcenter i Malmö. Matilda Haritz Svenson har även gjort offentliga gestaltningar till Nya Karolinska sjukhuset och Slottsbergsskolan i Göteborg, medverkat i en nycirkus med keramikskulpturer och fått flertalet utmärkelser.

Vernissage lördagen den 27 augusti, kl. 11-16
Välkommen!