Jul på KAOLIN
Samsas - en medlemsutställning

25.11 – 31.12, 2023
Curerad av Ossi Niskala

I år har vi på Kaolin bjudit in koregraf Ossi Niskala att kurera medlemmarnas julutställning. Vi tycker att det är intressant att se hur en person med en annan yrkesroll vill presentera konsthantverket keramik och ser med spänning fram emot vernissagen då vi hoppas att få se dig här.

Ossi berättar:

Årets julutställning tar avstamp i det starka känslomässiga band vi har till skogen. Vi vill äga den, konsumera den, ofta till helt fåfänga och onödiga produkter. I min yrkesroll som koreograf är bildkonst och konsthantverk en viktig del av den konstnärliga processen.

 Uppgiften/ förslaget till medlemmarna har varit att fundera över om de som konstnärer och konsthantverkare har en industriell producerad produkt som de är nyfikna på. Kan denna nyfikenhet, oavsett om den är positiv eller negativ, inspirera. Jag är intresserad av mötet med keramikens hantverk och något oväntat  - att samsas.

 Jag vill att publiken skall förstå och känna att det är värt att konsumera något som någon har skapat ur handen och lagt sin själ och hjärta i. Så här inför julen är mitt enkla bidrag till en mer medveten konsumtion att vi satsar på mer hållbara hantverksprodukter i julhandeln.

Ossi Niskala är född i Finland och utbildad på Stockholms Konstnärliga Högskola, bl a master i koreografi med inriktning Nya Performativa Praktiker. Ossi har arbetat mångfasetterat som dansare, cirkusartist, skådespelare och koreograf, både nationellt och internationellt. Senast på teater Galeasen, Uppsala Stadsteater, Folkteater Göteborg mm. Hantverk (trä, textil) och Ashtanga Yoga-undervisning är hans semiprofessionella praktiker och trädgård en livstil.

 

Tänk er en plats i skogen – en lekfull juloas.

 

Varmt välkommen!