NYTT FÖR I ÅR: Coronagåva i kombination med årlig julgåva

Coronapandemin har under 2021 fortfarande haft ett grepp om vårt samhälle och regeringen har skeppat ut flera paket för att stödja olika företags ekonomi. Ett av dessa är att du i år som arbetsgivare får ge dina anställda en s.k. "Coronagåva" på upp till 2000kr helt skattefritt. Kombinerar du denna med den årliga julgåvan på 500kr så kan du ge dina anställda en gåva med värde upp till 2500kr.

  • Ge en julklapp på upp till 2500kr inkl. moms (gäller ej presentkort).
  • Bör vara liknande present till alla anställda.
  • Gäller företagare som är anställda i sitt aktiebolag. Alla som är anställda i företaget kan få ta del av gåvan inklusive företagsledningen och aktieägare som är anställda. Styrelseledamöter, styrelsesuppleanter och andra uppdragstagare till företaget klassas också som anställda av Skatteverket och kan därmed ta del av gåvan.

Så bokför du din julgåva.
Så länge beloppet är under 2500kr inklusive moms så kan du dra av både moms och inköpet så om du köpet något för 2500kr så bokför den ingående momsen på ex. 2641 med 500kr och resterande 2000kr på konto 7690 övrig personalkostnad. När det är gjort så är allt klart och dina anställda har fått en riktigt fin julgåva.


Butik Kaolin

Kaolin bildades 1978 då en grupp keramiker gick ihop, startade ett kooperativ och öppnade butik med galleri vid Mariatorget i Stockholm. De tjugotal keramiker som Kaolin idag består av arbetar med både brukskeramik och skulptur vid sidan av utsmyckningar i offentliga sammanhang, undervisning och andra uppdrag. I Kaolins butik kan man njuta av deras hantverkskunnighet och hitta unik keramik. Då Kaolin är ett kooperativ arbetar ofta medlemmarna också i butiken och du kan passa på att prata med dem om tekniker och deras konstnärsskap. I det övre rummet i lokalen har vi samlat alla våra koppar och just nu finns ca 300 olika varianter att botanisera bland!


Galleri Kaolin

I galleriet visar vi separatutställningar med framförallt inbjudna gästutställare men även med Kaolins medlemmar. Vi visar både svenska och utländska keramiker och de senaste åren har vi särskilt satsat på gästutställare från våra nordiska grannländer. Kaolin vill gärna fånga in den nya och experimentella keramikkonsten i vår utställningsverksamhet samtidigt som vi vill lyfta fram det traditionella högklassiga hantverket och det gedigna bruksgodset. 
Knappen nedanför tar dig till Galleriet och till den utställning som just nu visas där!