Pågående utställning på Kaolin

SAME SAME BUT DIFFERENT, FRIDA MÄLARBORN HOSHINO
10.4 - 5.5  2021

VERNISSAGE 10.4 kl 11-16

De vindlande marmoreringarna på Frida Mälarborn Hoshinos fat känner vi sedan tidigare. Vilse i de labyrintiska ornamenten av infärgad lera har konstnären nu funnit en ny väg vidare. Mönstren har börjat röra sig utanför fatens väl avgränsade konturer och objekt har skapats där form och färg ges fritt utrymme. Teknik och material är desamma men resultaten blirändå olika.

I utställningen visar Frida Mälarborn Hoshino ett parallellt arbete med både de ursprungligafaten och de nya mer måleriska och skulpturala objekten. Faten är såväl den konstnärliga som den hantverksmässiga processens utgångspunkt, men de har också i sin tur kommit att utvecklas och förändras genom arbetet med de fria formerna. Nu bildar fat och objekt tillsammans en växande och intrikat rumslighet, där betraktaren själv kan förirra sig.

Frida Mälarborn Hoshino är utbildad vid Konsthögskolan i Bergen och Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg, där hon tog sin masterexamen 2006. Hennes verk har köpts in av bland annat Statens konstråd och Röhsska museet och hon har en lång rad utställningar i såväl Sverige som utomlands bakom sig. Hennes första separatutställning på Kaolin ägde rum 2015 och vi är mycket glada att nu kunna välkomna henne åter.